Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Surhuisterveen

Met een alarmsysteem in Surhuisterveen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp check je betrouwbare info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder check je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Surhuisterveen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-surhuisterveen

Alarminstallatie Surhuisterveen laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Surhuisterveen? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Surhuisterveen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Surhuisterveen?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Achtkarspelen kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot wel €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Surhuisterveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Surhuisterveen (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Surhuisterveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Consul en Panasonic. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Boelenslaan, Wijnjewoude, Houtigehage en Drachtstercompagnie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Surhuisterveen te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Surhuisterveen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link + Eufy, Eve, Netamo, Hombli, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Surhuisterveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Surhuisterveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1125,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Wil je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Surhuisterveen.


Postcodegebied: 9230, 9231

Plaats een reactie