Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Houtigehage

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Houtigehage kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Houtigehage en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-houtigehage

Alarminstallatie Houtigehage aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Houtigehage? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Houtigehage en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Houtigehage?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Smallingerland kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2550,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Houtigehage.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Houtigehage (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Houtigehage. Zij hebben ervaring met merken als Effeff en Wertheim. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Surhuisterveen, Boelenslaan, Drachtstercompagnie en Rottevalle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Houtigehage te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Houtigehage vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, D-Link, Foscam + Eufy, Yale, Eve, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Houtigehage?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Houtigehage voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €900,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, extra services zoals camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Houtigehage.


Postcodegebied: 9223

Plaats een reactie