Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Goutum

Met een alarmsysteem in Goutum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp lees je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Goutum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-goutum

Alarminstallatie Goutum laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Goutum? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor markeer je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Goutum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Goutum?

Vergelijk tarieven van experts uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Leeuwarden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2600,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Goutum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Goutum (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Goutum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Copper Safety en Suprema. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Teerns, Hempens, Snakkerburen en Miedum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Goutum te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Goutum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ & Yale, Eve, Hombli, Netamo, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Goutum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Goutum voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €875,00. De totale prijs is afhakelijk van het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Goutum.


Postcodegebied: 9084

Plaats een reactie