Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Snakkerburen

Door middel van een alarmsysteem in Snakkerburen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bieden we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Snakkerburen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-snakkerburen

Alarminstallatie Snakkerburen laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Snakkerburen? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Snakkerburen.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Snakkerburen?

Vraag offertes op bij specialisten in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot +/- €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Snakkerburen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Snakkerburen (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Snakkerburen. Zij werken met gangbare merken als Winland en Jablotron. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Goutum, Teerns, Miedum en Lekkum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Snakkerburen te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Snakkerburen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ & Eufy, Arlo, Eve, Hombli, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Snakkerburen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Snakkerburen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €900,00. De totale prijs komt tot stand door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Snakkerburen.


Postcodegebied: 9083

Plaats een reactie