Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Miedum

Dankzij een alarmsysteem in Miedum beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp check je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Miedum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-miedum

Alarminstallatie Miedum laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Miedum? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Miedum en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Miedum?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot +/- €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 tot en met €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Miedum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Miedum (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Miedum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als ABUS en BTG. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Snakkerburen, Goutum, Lekkum en St.-Jacobiparochie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Miedum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Miedum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link & Hombli, Netamo, Yale, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Miedum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Miedum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1075,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Miedum.


Postcodegebied: 9082

Plaats een reactie