Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Friesland

Door het installeren van een alarmsysteem in Provincie Friesland voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Provincie Friesland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

Alarminstallatie Provincie Friesland laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Friesland? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Friesland.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Provincie Friesland?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in deze regio laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 – €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Provincie Friesland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Provincie Friesland te verkleinen. Lees ook meer info over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Provincie Friesland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Provincie Friesland voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1150,00. De echte prijs komt tot stand door het soort systeem, extra services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Provincie Friesland.


Bekijk mogelijke installateurs in Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.