Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hendrik-Ido-Ambacht

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Hendrik-Ido-Ambacht beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij praktische details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-hendrik-ido-ambacht

Alarminstallatie Hendrik-Ido-Ambacht laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hendrik-Ido-Ambacht? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hendrik-Ido-Ambacht en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 – €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 – €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hendrik-Ido-Ambacht (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hendrik-Ido-Ambacht. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als ACT en Interlogix. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Hendrik-Ido-Ambacht te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam of Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hendrik-Ido-Ambacht?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hendrik-Ido-Ambacht voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1475,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €150,00 per stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera vanaf €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Hendrik-Ido-Ambacht.


Postcodegebied: 3340, 3341, 3342, 3343, 3344

Plaats een reactie