Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dordrecht

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Dordrecht voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp lees je handige informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Dordrecht en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-dordrecht

Alarminstallatie Dordrecht laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dordrecht? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dordrecht en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Dordrecht?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Dordrecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 – €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Dordrecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dordrecht (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dordrecht. Zij werken met gangbare merken als Microtech en Western Digital. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Dordrecht te verkleinen. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dordrecht vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy + Hombli, Arlo, Yale, Netamo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Dordrecht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Dordrecht voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1300,00. De totaalprijs hangt af van het type installatie, extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera voor €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Dordrecht.


Postcodegebied: 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329

Plaats een reactie