Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kloosterburen

Door het installeren van een alarmsysteem in Kloosterburen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs check je uitgebreide details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Kloosterburen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kloosterburen

Alarminstallatie Kloosterburen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kloosterburen? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kloosterburen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Kloosterburen?

Vraag offertes op bij specialisten in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 – €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Kloosterburen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kloosterburen (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kloosterburen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Eyseo en CSAG. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Hornhuizen, Eemshaven, Lauwersoog en Vierhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Kloosterburen te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kloosterburen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link + Yale, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Kloosterburen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Kloosterburen voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1500,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kloosterburen.


Postcodegebied: 9977

Plaats een reactie