Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eemshaven

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Eemshaven voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we betrouwbare informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Eemshaven en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-eemshaven

Alarminstallatie Eemshaven laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Eemshaven? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eemshaven.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Eemshaven?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 – €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Eemshaven.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eemshaven (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eemshaven. Zij kunnen je helpen met merken zoals Jockel en Alarmtech. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Uithuizen, Uithuizermeeden, Hornhuizen en Kloosterburen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Eemshaven te beperken. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Eemshaven vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, D-Link of Yale, Arlo, Eve, Hombli, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Eemshaven?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Eemshaven voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1150,00. De exacte prijs komt tot stand door het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Eemshaven.


Postcodegebied: 9979

Plaats een reactie