Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hornhuizen

Door het installeren van een alarmsysteem in Hornhuizen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs lees je populaire details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Hornhuizen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hornhuizen

Alarminstallatie Hornhuizen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hornhuizen? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hornhuizen.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Hornhuizen?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 oplopend tot €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hornhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hornhuizen (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hornhuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Technomax en Alphavision. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Eemshaven, Uithuizen, Kloosterburen en Lauwersoog.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Hornhuizen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hornhuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy & Eve, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hornhuizen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Hornhuizen voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1475,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hornhuizen.


Postcodegebied: 9978

Plaats een reactie