Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buchten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Buchten verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Buchten en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-buchten

Alarminstallatie Buchten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buchten? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buchten en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Buchten?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Sittard-Geleen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot +/- €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Buchten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buchten (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buchten. Zij kunnen je helpen met merken zoals Consul en Lloyd. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Holtum, Papenhoven, Born en Nieuwstadt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Buchten te verminderen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Buchten vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy & Netamo, Eufy, Eve, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Buchten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Buchten voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Buchten.


Postcodegebied: 6122

Plaats een reactie