Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Born

Met een alarmsysteem in Born heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je populaire details over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste tonen wij hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Born en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-born

Alarminstallatie Born aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Born? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Born en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Born?

Vraag offertes op bij installateurs uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Sittard-Geleen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Born.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Born (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Born. Zij werken met gangbare merken als Flame en Cadxx. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Buchten, Holtum, Nieuwstadt en Roosteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Born te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Born vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Somfy, EZVIZ of Arlo, Yale, Eufy, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Born?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Born voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1000,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Born.


Postcodegebied: 6120, 6121

Plaats een reactie