Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwstadt

Door middel van een alarmsysteem in Nieuwstadt beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs check je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Nieuwstadt en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-nieuwstadt

Alarminstallatie Nieuwstadt laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwstadt? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor markeer je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwstadt.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Nieuwstadt?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Echt-Susteren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 – €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nieuwstadt.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwstadt (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwstadt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Masterlock en GPS Perimeter. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Born, Buchten, Roosteren en Susteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Nieuwstadt te verkleinen. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nieuwstadt vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam + Eve, Netamo, Yale, Arlo, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Nieuwstadt?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Nieuwstadt voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1100,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Nieuwstadt.


Postcodegebied: 6118

Plaats een reactie