Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Limburg

Met een alarmsysteem in Provincie Limburg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Provincie Limburg en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

Alarminstallatie Provincie Limburg installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Limburg? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Limburg en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Provincie Limburg?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in deze regio hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot en met €2500,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Provincie Limburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Provincie Limburg te limiteren. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Provincie Limburg?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Provincie Limburg voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Provincie Limburg.


Bekijk diverse installateurs in Venray, Bergen Limburg, Venlo, Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Weert, Nederweert, Roermond, Maasgouw, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.