Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergen Limburg

Door middel van een alarmsysteem in Bergen Limburg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp delen wij goede informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we hier verschillende beveiligingsbedrijven in Bergen Limburg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-bergen-limburg

Alarminstallatie Bergen Limburg aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergen Limburg? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergen Limburg en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bergen Limburg?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Bergen Limburg gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bergen Limburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergen Limburg (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergen Limburg. Zij werken met gangbare merken als Energizer en Musdo. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Venlo, Beesel, Venray en Deurne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Bergen Limburg te verkleinen. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bergen Limburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy, D-Link & Hombli, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bergen Limburg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Bergen Limburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €45,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Bergen Limburg.


Postcodegebied: 5854, 5855

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie