Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Munnekeburen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Munnekeburen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Munnekeburen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-munnekeburen

Alarminstallatie Munnekeburen aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker analyseert de situatie en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Munnekeburen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Munnekeburen.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Munnekeburen?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Weststellingwerf laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Munnekeburen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Munnekeburen (maart 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Munnekeburen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Axis en TP-Link. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Oldelamer, Nijelamer, Langelille en Scherpenzeel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Munnekeburen te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Munnekeburen vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam + Eufy, Netamo, Yale, Arlo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Munnekeburen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Munnekeburen voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per camera. Zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Munnekeburen.


Postcodegebied: 8485

Plaats een reactie