Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijelamer

Door middel van een alarmsysteem in Nijelamer heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je praktische details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Nijelamer en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nijelamer

Alarminstallatie Nijelamer laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijelamer? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijelamer en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Nijelamer?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Weststellingwerf laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot en met €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nijelamer.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijelamer (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijelamer. Zij kunnen je helpen met merken zoals Agfa en Grothe. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Nijeholtwolde, Slijkenburg, Oldelamer en Munnekeburen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Nijelamer te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nijelamer vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ + Hombli, Eve, Arlo, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Nijelamer?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nijelamer voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1200,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Nijelamer.


Postcodegebied: 8487

Plaats een reactie