Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Slijkenburg

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Slijkenburg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Slijkenburg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-slijkenburg

Alarminstallatie Slijkenburg laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Slijkenburg? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Slijkenburg.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De installateur geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Slijkenburg?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Weststellingwerf hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Slijkenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Slijkenburg (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Slijkenburg. Zij werken met gangbare merken als Panasonic en Asecos. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Akkrum, Terherne, Nijeholtwolde en Nijelamer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Slijkenburg te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Slijkenburg vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ of Yale, Netamo, Arlo, Hombli, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Slijkenburg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Slijkenburg voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1450,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €45,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Slijkenburg.


Postcodegebied: 8489

Plaats een reactie