Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eesterga

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Eesterga schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij handige info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Eesterga en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-eesterga

Alarminstallatie Eesterga plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eesterga? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Daardoor maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eesterga.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Eesterga?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Eesterga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eesterga (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eesterga. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Effeff en Takex. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Follega, Oosterzee, Lemmer en Koufurderrige.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Eesterga te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Eesterga vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Yale, Arlo, Hombli, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Eesterga?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Eesterga voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1450,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het soort woning, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Eesterga.


Postcodegebied: 8534

Plaats een reactie