Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Akkrum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Akkrum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp doorzoek je handige details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook check je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Akkrum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-akkrum

Alarminstallatie Akkrum aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent analyseert de melding en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Akkrum? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Akkrum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Akkrum?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Heerenveen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Akkrum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Akkrum (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Akkrum. Zij hebben ervaring met merken als Economy en Duracell. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Terherne, Aldeboarn, Slijkenburg en Nijeholtwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Akkrum te limiteren. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Akkrum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Akkrum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Akkrum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €950,00. De offerteprijs komt tot stand door het type alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Akkrum.


Postcodegebied: 8490, 8491

Plaats een reactie