Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heerenveen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Heerenveen voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp bieden we handige info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Heerenveen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-heerenveen

Alarminstallatie Heerenveen laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heerenveen? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heerenveen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Heerenveen?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Heerenveen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot wel €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Heerenveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heerenveen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heerenveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Energizer en BT. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Weststellingwerf, De Fryske Marren, Ooststellingwerf en Steenwijkerland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Heerenveen te beperken. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heerenveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link + Arlo, Eve, Yale, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Heerenveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heerenveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €925,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Heerenveen.


Postcodegebied: 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie