Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Katlijk

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Katlijk voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Katlijk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-katlijk

Alarminstallatie Katlijk laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Katlijk? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Katlijk en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Katlijk?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Heerenveen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Katlijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Katlijk (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Katlijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als EI Electronics en BHV. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in De Knipe, Gersloot, Mildam en Oranjewoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Katlijk te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Katlijk vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch + Arlo, Hombli, Yale, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Katlijk?

De kosten van een goed alarmsysteem in Katlijk voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1300,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het soort woning, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Katlijk.


Postcodegebied: 8455

Plaats een reactie