Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Peperga

Met een alarmsysteem in Peperga beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je goede informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Peperga en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-peperga

Alarminstallatie Peperga installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Peperga? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Peperga en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Peperga?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Weststellingwerf kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 – €2350,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Peperga.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Peperga (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Peperga. Zij kunnen je helpen met merken zoals Videotec en Texecom. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in De Blesse, Blesdijke, Steggerda en De Hoeve.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Peperga te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Peperga vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy of Netamo, Hombli, Eve, Eufy, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Peperga?

De kosten van een goed alarmsysteem in Peperga voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1250,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Peperga.


Postcodegebied: 8396

Plaats een reactie