Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Steggerda

Door middel van een alarmsysteem in Steggerda beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs delen wij praktische info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Steggerda en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-steggerda

Alarminstallatie Steggerda aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Steggerda? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Steggerda en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Steggerda?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Weststellingwerf beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 – €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Steggerda.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Steggerda (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Steggerda. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Betty en Amex. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Peperga, De Blesse, De Hoeve en Vinkega.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Steggerda te beperken. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Steggerda vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link of Arlo, Eufy, Hombli, Yale, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Steggerda?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Steggerda voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, extra services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Steggerda.


Postcodegebied: 8395

Plaats een reactie