Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roderwolde

Dankzij een alarmsysteem in Roderwolde kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp vind je populaire informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Roderwolde en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-roderwolde

Alarminstallatie Roderwolde installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Roderwolde? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roderwolde.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Roderwolde?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noordenveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 – €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Roderwolde.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roderwolde (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roderwolde. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Winland en Xmarker. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Peize, Norg, Foxwolde en Leutingewolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Roderwolde te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Roderwolde vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy, Bosch + Yale, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Roderwolde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Roderwolde voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1150,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Roderwolde.


Postcodegebied: 9315

Plaats een reactie