Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Norg

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Norg verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij handige informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Norg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-norg

Alarminstallatie Norg laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Norg? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Norg en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Norg?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Noordenveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 – €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 – €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 – €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Norg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Norg (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Norg. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Duracell en GPS Perimeter. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Langelo, Zuidvelde, Peize en Roderwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Norg te verkleinen. Lees ook meer info over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Norg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy + Eufy, Netamo, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Norg?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Norg voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1000,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Norg.


Postcodegebied: 9330, 9331

Plaats een reactie