Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Megen

Door middel van een alarmsysteem in Megen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Megen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-megen

Alarminstallatie Megen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Megen? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Megen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Megen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oss laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Megen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Megen (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Megen. Zij kunnen je helpen met merken zoals TruVision en Sentry. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Macharen, Ravenstein, Escharen en Grave.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Megen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Megen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, D-Link, EZVIZ & Yale, Arlo, Netamo, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Megen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Megen voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Megen.


Postcodegebied: 5366

Plaats een reactie