Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Katwijk

Dankzij een alarmsysteem in Katwijk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je praktische details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Katwijk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-katwijk

Alarminstallatie Katwijk laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Katwijk? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor bepaal je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Katwijk en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Katwijk?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Katwijk hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot +/- €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot wel €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot circa €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Katwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Katwijk (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Katwijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als SMP en JSC Merseta. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Wassenaar, Voorschoten, Noordwijk en Hillegom.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Katwijk te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Katwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy + Eve, Arlo, Eufy, Hombli, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Katwijk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Katwijk voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1225,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Katwijk.


Postcodegebied: 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie