Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wassenaar

Door middel van een alarmsysteem in Wassenaar beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp bieden we goede informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wassenaar en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wassenaar

Alarminstallatie Wassenaar installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional analyseert de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wassenaar? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wassenaar en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Wassenaar?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Wassenaar beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Wassenaar.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wassenaar (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wassenaar. Zij hebben ervaring met merken als Firex en Alarmtech. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Katwijk en Noordwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Wassenaar te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wassenaar vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link + Netamo, Arlo, Eufy, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wassenaar?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wassenaar voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1400,00. De exacte prijs is afhakelijk van het soort systeem, de additionele services zoals camera’s of rookmelder, het soort woning, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wassenaar.


Postcodegebied: 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245

Plaats een reactie