Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sittard-Geleen

Door het installeren van een alarmsysteem in Sittard-Geleen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp vind je populaire informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Sittard-Geleen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-sittard-geleen

Alarminstallatie Sittard-Geleen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sittard-Geleen? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sittard-Geleen.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Sittard-Geleen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Sittard-Geleen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Sittard-Geleen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sittard-Geleen (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sittard-Geleen. Zij kunnen je helpen met merken zoals SMP en Sentry. Of bekijk installateurs en bedrijven in Stein, Beek, Echt-Susteren en Leudal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Sittard-Geleen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Sittard-Geleen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy + Eve, Netamo, Arlo, Hombli, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sittard-Geleen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Sittard-Geleen voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Sittard-Geleen.


Postcodegebied: 6153

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie