Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beek

Dankzij een alarmsysteem in Beek beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs bieden we populaire details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Beek en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-beek

Alarminstallatie Beek laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Beek? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beek.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Beek?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Beek houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot wel €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1100,00 – €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Beek.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beek (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beek. Zij kunnen je helpen met merken zoals GP en Betty. Of bekijk bedrijven en installateurs in Maastricht, Meerssen, Stein en Sittard-Geleen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Beek te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Beek vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch & Eve, Eufy, Hombli, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Beek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Beek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €150,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Beek.


Postcodegebied: 6190, 6191, 7037

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie