Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maastricht

Dankzij een alarmsysteem in Maastricht kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Maastricht en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-maastricht

Alarminstallatie Maastricht installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maastricht? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maastricht en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Maastricht?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Maastricht laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 – €2200,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Maastricht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maastricht (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maastricht. Zij hebben ervaring met merken als EATON en BHV. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Meerssen, Eijsden-Margraten, Beek en Stein.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Maastricht te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Maastricht vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Netamo, Eufy, Yale, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Maastricht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Maastricht voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1475,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Maastricht.


Postcodegebied: 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229

Plaats een reactie