Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meerssen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Meerssen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Meerssen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-meerssen

Alarminstallatie Meerssen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meerssen? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meerssen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Meerssen?

Krijg verschillende offertes van experts uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Meerssen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 tot en met €2650,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Meerssen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meerssen (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meerssen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als CQR en Alarmtech. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht en Beek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Meerssen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Meerssen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy & Netamo, Hombli, Eufy, Yale, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Meerssen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Meerssen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1125,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het soort woning, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Meerssen.


Postcodegebied: 6230, 6231, 6235

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie