Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eijsden-Margraten

Dankzij een alarmsysteem in Eijsden-Margraten is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Eijsden-Margraten en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-eijsden-margraten

Alarminstallatie Eijsden-Margraten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eijsden-Margraten? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie markeer je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eijsden-Margraten en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Eijsden-Margraten?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Eijsden-Margraten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2350,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Eijsden-Margraten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eijsden-Margraten (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eijsden-Margraten. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ecoline en Consul. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen en Maastricht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Eijsden-Margraten te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Eijsden-Margraten vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy, Bosch of Netamo, Eufy, Arlo, Hombli, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Eijsden-Margraten?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Eijsden-Margraten voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1150,00. De precieze prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per aansluiting. Liever optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Eijsden-Margraten.


Postcodegebied: 6251, 6252

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie