Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alphen aan den Rijn

Dankzij een alarmsysteem in Alphen aan den Rijn heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Alphen aan den Rijn en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-alphen-aan-den-rijn

Alarminstallatie Alphen aan den Rijn installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alphen aan den Rijn? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alphen aan den Rijn.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Alphen aan den Rijn?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Alphen aan den Rijn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot wel €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 – €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Alphen aan den Rijn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alphen aan den Rijn (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alphen aan den Rijn. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ewent en EATON. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Zoeterwoude en Kaag en Braassem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de kans op inbraak in Alphen aan den Rijn te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Alphen aan den Rijn vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ of Hombli, Yale, Arlo, Netamo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Alphen aan den Rijn?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Alphen aan den Rijn voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1400,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €50,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Alphen aan den Rijn.


Postcodegebied: 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie