Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koudekerk aan den Rijn

Met een alarmsysteem in Koudekerk aan den Rijn beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je praktische info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Koudekerk aan den Rijn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-koudekerk-aan-den-rijn

Alarminstallatie Koudekerk aan den Rijn laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koudekerk aan den Rijn? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koudekerk aan den Rijn en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Koudekerk aan den Rijn?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 – €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 – €2200,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Koudekerk aan den Rijn.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koudekerk aan den Rijn (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koudekerk aan den Rijn. Zij hebben ervaring met merken als Solo en System Sensor. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Bodegraven, Nieuwerbrug aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Koudekerk aan den Rijn te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Koudekerk aan den Rijn vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam of Yale, Eve, Netamo, Eufy, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Koudekerk aan den Rijn?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Koudekerk aan den Rijn voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €925,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Koudekerk aan den Rijn.


Postcodegebied: 2394, 2396

Plaats een reactie