Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hensbroek

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Hensbroek beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je handige informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hensbroek en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hensbroek

Alarminstallatie Hensbroek laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hensbroek? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hensbroek en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Hensbroek?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Koggenland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot wel €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1450,00 – €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hensbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hensbroek (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hensbroek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Asecos en Clarius. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Obdam, Spanbroek, Heerhugowaard en Schellinkhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Hensbroek te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hensbroek vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Netamo, Hombli, Yale, Eve, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hensbroek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hensbroek voor thuis liggen tussen de €575,00 en €875,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Hensbroek.


Postcodegebied: 1710, 1711

Plaats een reactie