Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schellinkhout

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Schellinkhout voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Schellinkhout en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-schellinkhout

Alarminstallatie Schellinkhout aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schellinkhout? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schellinkhout.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Schellinkhout?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Drechterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Schellinkhout.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schellinkhout (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schellinkhout. Zij kunnen je helpen met merken zoals Intersteel en Olympia. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Heerhugowaard, Hensbroek, Oosterblokker en Blokker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Schellinkhout te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schellinkhout vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ & Eve, Eufy, Arlo, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schellinkhout?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schellinkhout voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1150,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Schellinkhout.


Postcodegebied: 1697

Plaats een reactie