Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leunen

Met een alarmsysteem in Leunen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Leunen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-leunen

Alarminstallatie Leunen installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leunen? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor ontdek je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leunen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Leunen?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Venray beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 – €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Leunen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leunen (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leunen. Zij werken met gangbare merken als GO en Sanyo. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Castenray, Heide, Oirlo en Meijel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Leunen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Leunen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, Bosch, TP-Link, EZVIZ of Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Leunen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Leunen voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €975,00. De offerteprijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Leunen.


Postcodegebied: 5809

Plaats een reactie