Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Castenray

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Castenray kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp tonen wij handige details over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Castenray en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-castenray

Alarminstallatie Castenray aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Castenray? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Castenray en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Castenray?

Ontvang gratis offertes van experts uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Venray hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot +/- €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot wel €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Castenray.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Castenray (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Castenray. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Siegen en Sistec. Of bekijk installateurs en bedrijven in Heide, Ysselsteyn, Leunen en Oirlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Castenray te beperken. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Castenray vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy of Eve, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Castenray?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Castenray voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1425,00. De precieze prijs hangt af van het soort alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Castenray.


Postcodegebied: 5811

Plaats een reactie