Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Parrega

Dankzij een alarmsysteem in Parrega beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp check je praktische details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Parrega en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-parrega

Alarminstallatie Parrega laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Parrega? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan ontdek je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Parrega en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Parrega?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 – €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot ongeveer €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Parrega.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Parrega (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Parrega. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sistec en Heek. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Dedgum, Tjerkwerd, Hieslum en Ferwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Parrega te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Parrega vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam of Arlo, Netamo, Eve, Hombli, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Parrega?

De kosten van een slim alarmsysteem in Parrega voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1200,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Parrega.


Postcodegebied: 8763

Plaats een reactie