Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dedgum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Dedgum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs check je goede info over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Dedgum en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-dedgum

Alarminstallatie Dedgum plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist analyseert de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dedgum? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dedgum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Dedgum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 – €2850,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Dedgum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dedgum (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dedgum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Zorg Totaal en Olympia. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Tjerkwerd, Breezanddijk, Parrega en Hieslum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Dedgum te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dedgum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam, Somfy of Yale, Eufy, Netamo, Hombli, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Dedgum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Dedgum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1125,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Dedgum.


Postcodegebied: 8764

Plaats een reactie