Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwlande

Door middel van een alarmsysteem in Nieuwlande beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nieuwlande en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-nieuwlande

Alarminstallatie Nieuwlande aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwlande? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwlande en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nieuwlande?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Hoogeveen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 – €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Nieuwlande.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwlande (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwlande. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Heek en Wertheim. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Linde, Kerkenveld, Geesbrug en Elim.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Nieuwlande te beperken. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nieuwlande vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ & Eufy, Netamo, Hombli, Yale, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nieuwlande?

De kosten van een goed alarmsysteem in Nieuwlande voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1050,00. De offerteprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Nieuwlande.


Postcodegebied: 7918

Plaats een reactie