Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pieterburen

Door middel van een alarmsysteem in Pieterburen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp check je handige informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Pieterburen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-pieterburen

Alarminstallatie Pieterburen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Pieterburen? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pieterburen en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Pieterburen?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot +/- €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Pieterburen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pieterburen (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pieterburen. Zij hebben ervaring met merken als Vaiani en Jablotron. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Westernieland, Ulrum, Eenrum en Warfhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Pieterburen te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Pieterburen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ & Arlo, Eufy, Eve, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Pieterburen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Pieterburen voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1275,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type installatie, extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per camera. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Pieterburen.


Postcodegebied: 9968

Plaats een reactie