Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westernieland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Westernieland voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we praktische details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Westernieland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-westernieland

Alarminstallatie Westernieland laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westernieland? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westernieland en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Westernieland?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Westernieland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westernieland (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westernieland. Zij werken met gangbare merken als Clarius en FireAngel. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Ulrum, Houwerzijl, Pieterburen en Eenrum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Westernieland te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Westernieland vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link of Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Westernieland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Westernieland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1475,00. De totaalprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Westernieland.


Postcodegebied: 9969

Plaats een reactie