Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westerlee

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Westerlee heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Westerlee en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-westerlee

Alarminstallatie Westerlee laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westerlee? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westerlee en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Westerlee?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oldambt hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 – €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2050,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Westerlee.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westerlee (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westerlee. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als BHV en Western Digital. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Scheemda, Midwolda, Heiligerlee en Winschoten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Westerlee te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Westerlee vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link & Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Westerlee?

De kosten van een slim alarmsysteem in Westerlee voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1300,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per unit. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Westerlee.


Postcodegebied: 9678

Plaats een reactie