Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Reahûs

Dankzij een alarmsysteem in Reahûs verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp delen wij goede info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Reahûs en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-reahus

Alarminstallatie Reahûs aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Reahûs? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Reahûs en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Reahûs?

Vraag offertes op bij specialisten in de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 tot ongeveer €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Reahûs.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Reahûs (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Reahûs. Zij hebben ervaring met merken als CQR en Microtech. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Hidaard, Hartwerd, Itens en Easterein.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Reahûs te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Reahûs vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam of Yale, Eufy, Hombli, Arlo, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Reahûs?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Reahûs voor thuis liggen tussen de €575,00 en €925,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €32,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Heb je liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Reahûs.


Postcodegebied: 8736

Plaats een reactie