Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijssen

Door het installeren van een alarmsysteem in Rijssen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp delen wij betrouwbare info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Rijssen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-rijssen

Alarminstallatie Rijssen installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij beweging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en waarschuwt de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijssen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijssen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Rijssen?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Rijssen-Holten houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot +/- €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 oplopend tot €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Rijssen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijssen (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijssen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Videotec en Amex. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Zuna, Enter, Holten en Haarle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Rijssen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rijssen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ of Arlo, Yale, Eve, Hombli, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Rijssen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Rijssen voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1025,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Rijssen.


Postcodegebied: 7460, 7461, 7462, 7463

Plaats een reactie