Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarle

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Haarle schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Ook signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp vind je goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Haarle en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-haarle

Alarminstallatie Haarle aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarle? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarle.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Haarle?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Hellendoorn beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 tot +/- €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Haarle.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarle (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarle. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Secu en Kenwei. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Holten, Rijssen, Nijverdal en Steenenkamer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Haarle te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haarle vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, Foscam & Eufy, Yale, Hombli, Arlo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haarle?

De kosten van een slim alarmsysteem in Haarle voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €1100,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Haarle.


Postcodegebied: 7448

Plaats een reactie